ششمین همایش «اسوههای صبوری» با محوریت شهدای ترور به همت حوزه هنری کردستان در پردیس سینمایی بهمن سنندج برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، انجمن دفاع از قربانیان ترور در راستای بزرگداشت شهدا و جانبازان ترور، با همکاری حوزه هنری استان کردستان و نهادها و تشکلهای استان از جمله استانداری کردستان، دفتر نمایندگی ولیفقیه در استان، بنیاد شهید و امور ایثارگران، هلال احمر و...، ششمین همایش «اسوه های صبوری» را مقارن با روز بین المللی یادبود و احترام به قربانیان تروریسم (۲۱ آگوست) با حضور جمعی از مسئولان و خانواده شهدای ترور در سنندج برگزار کرد.
17 هزار شهید ترور در کشور
رئیس هیئت مدیره انجمن دفاع از قربانیان ترور در این همایش اظهار داشت: انجمن دفاع از قربانیان ترور در سال ۱۳۸۶ توسط خانوادههای شهدا و جانبازان ترور تأسیس شد و در سال ۱۳۹۱ توانست مقام مشورتی سازمان ملل را بگیرد.
منصوره کرمی همسر شهید علیمحمدی از شهدای هستهای کشور با بیان اینکه کشور ما ۱۷ هزار شهید ترور دارد و بیش از ۳۰۰ نفر از آنان مربوط به استان کردستان است، گفت: جامعه بینالملل آنگونه که باید به خانوادههای این شهدا توجه نکرده و ما از طریق انجمن میخواهیم توجه جوامع بینالملل را به این مسئله بیشتر جلب کنیم.
وی افزود: انجمن دفاع از قربانیان ترور هر سال به همراه تعدادی از خانوادههای شهدای ترور در اجلاس حقوق بشر شرکت کرده و علاوه بر اینکه جامعه جهانی را با این شهدا آشنا خواهد کرد، خانوادههای شهدای ترور نیز درباره وضعیت و شرایط خود و رنجی که کشیدهاند، سخنرانی میکنند.
رئیس هیئت مدیره انجمن دفاع از قربانیان ترور ادامه داد: حضور خانواده شهدای ترور در سازمان ملل سند و مدرکی موثق برای ما به شما میرود که به جهانیان ثابت شود ایران اسلامی نه تنها یک کشور تروریست نیست، بلکه خود نیز قربانی تروریسم است.
کرمی یادآور شد: این انجمن سالانه چندین نشست تخصصی علمی در موضوعات مختلف دارد که گزارش و نتیجه حاصل از آن در قالب بیانیه به سازمان ملل ارسال میشود، ضمن اینکه انجمن ما تنها انجمن در دنیا است که مقام مشورتی در حوزه تروریسم سازمان ملل را دارد.
وی ادامه داد: همایش اسوههای صبوری هر ساله همزمان با روز بینالمللی یادبود و احترام قربانیان ترور در یکی از استانهای کشور برگزار میشود که امسال استان کردستان به عنوان میزبان ششمین دوره این جشنواره انتخاب شد.
رئیس هیئت مدیره انجمن دفاع از قربانیان ترور اظهار داشت: هدف ما از برگزاری این همایشها این است که صدای مظلومین خانوادههای قربانی ترور را به گوش جهانیان رسانده و علاوه بر ایجاد امنیت پایدار در کشور ترور و تروریسم را به انزوا بکشانیم.
اعلام همبستگی دبیرکل سازمان ملل با قربانیان تروریسم
در ادامه برنامه، پیام دبیر کل سازمان ملل متحد به مناسبت روز بینالمللی یادبود و احترام به قربانیان تروریسم قرائت شد.
آنتونیو گوترش در پیام خود عنوان داشت: امروز ما همه قربانیان و بازماندگان تروریسم را به یاد آورده و به آنها ادای احترام میکنیم. ما با کسانی که عزیزان خود را از دست دادهاند اعلام همبستگی میکنیم، آنهایی که همچنان از آسیبهای جسمی و روانی رنج میبرند و آن گروهها و جوامعی که دائماً با اقدامات تروریستی دچار ترس میشوند.
وی در بخش دیگری از پیام خود گفت: ما از بازماندگان حمایت میکنیم که این کار را از طریق شنیدن و تقویت صدای آنان، حمایت از حقوق و فراهم ساختن پشتیبانی، عدالت، و کرامت برای آنهایی که شایسته هستند، انجام میدهیم. مراسم امسال بر اهمیت ارتباطات متمرکز است، به ویژه طی همهگیری که همچنان جنبشها را محدود ساخته، توانایی مردم را برای دیدن عزیزانشان کمتر ساخته و اجازه نمیدهد قربانیان و بازماندگان فرصت گرد هم آمدن برای حمایت از یکدیگر را داشته باشند.
دبیر کل سازمان ملل متحد در ادامه بیان داشت: ارتباط میتواند عامل مهم بهبودی باشد و به بازماندگان تروریسم در سراسر جهان کمک کند احساس شنیده شدن، دیده شدن و کمتر تنها بودن را داشته باشند. ارتباطات بین بازماندگان، انجمنهای قربانیان، نهادهای مدنی و کشورهای عضو در جهت کمک به حمایت بهتر از حقوق و پشتیبانی از نیازهای قربانیان در حال حاضر و در آینده ضروری است. من منتظر این هستم که ببینم طی اولین کنگره قربانیان تروریسم سازمان ملل که امسال برگزار میشود، چگونه میتوانیم این تلاشها را افزایش دهیم.
وی در انتهای پیام تصریح کرد: سازمان ملل متحد متعهد به جهانی عاری از تروریسم است. در این روز بینالمللی یادبود و احترام به قربانیان تروریسم و در همه روزها با همه قربانیان و بازماندگان اعلام همبستگی میکنیم تا حمایت از آنان در جهت بهبود ترس ناشی از حادثه و بازگرداندن امید به آنان برایمان ممکن شود.
در کنار همه بازماندگان تروریسم ایستادهایم
سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پیامی به مناسبت روز بینالمللی یادبود و احترام به قربانیان تروریسم در ششمین همایش اسوههای صبوری در سنندج اظهار داشت: به واقع ایستادن در کنار بازماندگان تروریسم و آنهایی که از تروریسم زخم خوردهاند به اندازه ایستادن در مقابل تروریستها ضروری است، چرا که از دست دادن حتی یک عزیز در حادثه تروریستی بیشتر از هر نوع فقدان دیگری، روح بازماندگان را آزرده میکند.
وی بیان کرد: چرا که درد اینان و قربانیان تروریسم عمیقتر از هر درد دیگری است. آنها بیعدالتی، قساوت و توحش را بی هیچ واسطهای تجربه میکنند، نزدیکان آنها بی هیچ منطقی فقط برای ایجاد ترس و باجخواهی دیگر در بین آنها نیستند، به همین دلیل ادای احترام به شما و بودن در کنار شما و سخن گفتن درباره این درد عمیق و مشترک وظیفه ارزشمند و انسانی است.
جمهوری اسلامی ایران با تجربهای گرانبار در کنار همه بازماندگان تروریسم ایستاده است
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: امروز که برای ادای احترام به قربانیان تروریسم در کنار هم جمع شدهایم، لازم است تا به مسئولیت سنگین بازماندگان تروریسم توجه کنیم، بازماندگانی که خشمی بزرگ از این بیعدالتی در دل دارند و در عین حال میخواهند این خشم از بیعدالتی را به کاری بزرگ برای مقابله با تکرار این حوادث شوم و پلید تبدیل کنند.
به گفته وی، انجام این کار مهم همچون تحمل این درد مشترک به تنهایی میسر نیست، بلکه عزمی جهانی را میطلبد.
خطیبزاده افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که از ابتدای تأسیس همواره هدف شکلهای مختلف تروریسم سیاسی و اقتصادی و تروریسم کور بوده است، اینک با تجربهای گرانبار در کنار همه بازماندگان تروریسم ایستاده است و به این ایستادن در کنار شما عزیزان افتخار میکند. تجربهای که به قیمت از دست دادن بهترین جانهای شریف انسانهای این سرزمین پر تمدن و مظلوم و کهن به دست آمده است.
سردار سلیمانی صلحسازترین ژنرال ما و ژنرال منطقه و سردار بزرگ مبارزه با تروریسم بود
وی در پیامی به مناسبت روز بینالمللی یادبود و احترام به قربانیان تروریسم بیان کرد: ما بیش از هر کشور دیگری در نبرد شجاعت با این سیاهی و پلیدی شهید دادهایم. داغ شهادت سردار سلیمانی که به اعتراف دشمنانش هم قدرتمندانه در مقابل تروریسم ایستادگی کرد و طومار داعشیها و داعشیگونه فکر کردنها را در هم پیچید، دردی است که هیچگاه در دل بازماندگان این ترور تسکین نخواهد یافت.
این دیپلمات ارشد کشورمان خاطرنشان کرد: سردار سلیمانی صلحسازترین ژنرال ما و ژنرال منطقه و سردار بزرگ مبارزه با تروریسم بود که به دست تروریسم دولتی آمریکا به شهادت رسید.
خطیبزاده با بیان اینکه ما این شهادت را افتخار خود و قربانی خود در راه مبارزه با تروریسم میدانیم، اظهار داشت: ترور دانشمندان هستهای، ترور مهندس فخریزاده و ترور هزاران انسانها و جانهای آزادهای که برای دنیایی بهتر و عزتمندانهتر تلاش میکردند، یک ملت بزرگ مانند ایران را بازمانده تروریسم کرده است. به همین دلیل شاید ما بیش از هر کشور دیگری بتوانیم راههای التیام این درد را بازگو کنیم. راههایی که با چهار دهه مقاومت به خوبی، ولی با دادن خونهای بسیاری آموختهایم. تروریسم و افراطیگری نتیجه طبیعی ناکارآمدی وضعیت بینالمللی و به ویژه تحولات اخیر و برخی دسایس سیاسی در سطوح مختلف است
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: فرزندان این مرز و بوم جان خود را دادهاند تا تروریسم و تروریسم دولتی و تروریسم سازمان یافته نتواند آرامش و صلح و ثبات را از بلاد مختلف در این منطقه بگیرد.
وی افزود: ما توانستهایم این نکته را ثابت کنیم که دو معضل همزاد یعنی تروریسم و افراطیگری نتیجه طبیعی ناکارآمدی وضعیت بینالمللی و به ویژه تحولات اخیر و برخی دسایس سیاسی در سطوح مختلف است.
خطیبزاده گفت: این دو معضل نه به منطقه مشخصی از جهان محدود میشود و نه مختص دین و مذهبی خاص است. تروریسم برگرفته از تفکرات افراطی، افکار شوم و پلید و برگرفته از ابزارهای ناکارآمد و غیرمشروع است.
این دیپلمات ارشد کشورمان بیان کرد: هیچ انسان آزادهای نمیتواند وضعیت کنونی غرب آسیا را ببیند و نقش سیاستمداران ماجراجو و بی تدبیر و بدنام و افراطی را در ایجاد این وضعیت انکار کند یا نادیده انگارد. سیاستمدارانی که به راحتی آتش جنگ در این منطقه را روشن میکنند و جنگ را به عنوان واقعیتی نرمال و طبیعی در این منطقه تحفه آوردهاند.
به گفته وی مستعدترین محیط برای رشد افراط گرایی را با چنین جنگهایی فراهم کردهاند و به وقت شعلهور شدن آتش بی هیچ مسئولیتپذیری محل حادثه را ترک و فرار میکنند و بی هیچ شرمساری درباره دستاوردهای خود دروغ میگویند، سمپوزیوم میگذارند و سخنرانی میکنند.
خروج غیرمسئولانه و فضاحت بار اشغالگر از افغانستان
سخنگوی وزارت خارجه به وضعیت افغانستان اشاره و اضافه کرد: آنچه امروز در افغانستان مظلوم و عزیز میبینیم، همین تروریسم دولتی در بدترین شکل خود است. خروج غیرمسئولانه و فضاحت بار اشغالگر از افغانستان، بروز همین منطق افراطی است.
وی گفت: امروز دیگر جامعه مدنی کشورهای غربی هم به خوبی دریافتهاند که ماجراجوییهای نظامی آمریکا و برخی کشورهای غربی در منطقه ما زمینهساز ظهور و یورش گروههای تروریستی مانند داعش و جبهه النصره و زنجیرهای از خشونتهای کاملا بیسابقه، بیرحمانه و وحشیانه آنها در همسایگی ما شده است.
ایران مصمم به ساختن جهانی عاری از خشونت و افراطیگری
خطیبزاده خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران هم در روز بینالمللی یادبود و احترام به قربانیان تروریسم و هم در روزهای دیگر سال مصمم به ساختن جهانی عاری از خشونت و افراطیگری بوده است، جهانی که در آن، مردم سرنوشت خود را تعیین کنند و هیچ ملتی ملعبه جاهطلبیها و بی تدبیریهای کشورهای دیگر نباشد.
وی با بیان اینکه ما ایرانیها چهرههای مختلفی از ترویسم را دیدهایم و به خوبی دریافتهایم که مهمترین برگ برنده عاملان تروریسم، از بین بردن امید است، امید به اینکه ما توان ساختن آیندهای بهتر و امنتر را داریم.
خطیبزاده عنوان کرد: بنابراین با حفظ این امید میتوانیم در مقابل تروریسم و افراط گرایی بایستیم.
سخنگوی وزارت خارجه در پایان گفت: یاد همه شهدای مقابله با تروریسم و قربانیان تروریسم همواره در دل ما زنده خواهد بود.
ترور در هیچ مکتبی قابل قبول نیست
نماینده ولی فقیه در استان کردستان گفت: ذات عمل ترور در هیچ مکتب و هیچ دینی قابل قبول نیست.
حجتالاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی نیز در این همایش اظهار کرد: از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون ترورهای زیادی در کشور اتفاق افتاده که شهیدان رجایی و باهنر جزء نخستین شهدای ترور در کشور ما هستند.
وی افزود: ذات عمل ترور در هیچ مکتب و در هیچ دینی قابل قبول نیست.
پورذهبی به جایگاه بشر در قرآن کریم اشاره کرد و افزود: در آیه ۷۰ سوره اسرا آمده است که نعمات الهی تنها مختص به مسلمان نیست، چراکه انسان را بر خیلی از موجودات تفضیل دادیم.
نماینده ولی فقیه در استان کردستان با تأکید بر اینکه ترور توسط عقلای عالم نیز محکوم شده است، گفت: ترور یک عمل ناجوانمردانه است و این کار در کل جهان محکوم شده است.
وی با بیان اینکه ۱۷ هزار شهید ترور در کشور وجود دارد گفت: ۱۲ هزار شهید از این عزیزان توسط منافقین ترور شدهاند.
نماینده ولی فقیه در استان کردستان گفت: در دین مبین اسلام هر انسانی چهار موضوع جان، مال، ناموس و آبرو از جایگاه ویژهای برخوردار است. شهدای ترور در ایران همیشه و در همه جا دارای ارزش و احترام هستند و انشاءالله روح آنان قرین رحمت الهی قرار گیرد.
ترور نشان از زبونی دشمنان است
حسن خدابندهلو عضو انجمنهای قربانی ترور گفت: ناجوانمردانه ترین و ناعادلانهترین شیوه شهادت شهید کردن به شیوه ترور است که این نشان از زبونی و ناچیز بودن دشمنان است.
وی گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هزاران شهید در این نظام تقدیم انقلاب شد که هر کدام به روشهای مختلف از جمله شهدای هستهای، شهدای حرم، شهدای دانشآموزی به شهادت رسیدهاند و با خون خود درخت انقلاب را آبیاری کردهاند.
وی اظهار داشت: این جانفشانیها باعث شده تا ایران اسلامی بعد از ۴۰ سال هنوز هم در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشد.
خدابندهلو گفت: با وجود اینکه کسی که در خط مقدم جبهه قرار دارد شهادت ممکن است در راه وی قرار گیرد، ولی ناجوانمردانهترین و ناعادلانهترین شیوه شهادت شهید کردن به شیوه ترور است که این نشان از زبونی و ناچیز بودن دشمنان است.
وی در پایان گفت: بیشتر شهدای ترور در استان کردستان همچون شهید برهان عالی و شهید شیخ الاسلام شهدای از جامعه روحانیون بودهاند که امیدواریم خداوند آنان را قرین رحمت الهی قرار دهد.
کردستان بیش از 300 شهید ترور را تقدیم نظام و انقلاب کرده است
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان نیز در این همایش گفت: در طول شکلگیری انقلاب تا به امروز, کردستان بیش از 300 شهید ترور را تقدیم این انقلاب و نظام کرده است.
محمدابراهیم زارعی اظهار کرد: وظیفه همه ما تکریم شهدا و خانوادههای شهدایی هستند که در طول سالها رنجهای بسیاری را متحمل شدهاند.
وی افزود: ترور با هر هدفی که انجام شود باز هم محکوم است، چرا که ترور یک شخص تنها از بین بردن آن شخص نیست بلکه یک فکر و اندیشه را از بین میبرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان ادامه داد: امروز ترور دیگر به جان باز نمیگردد و عدهای هستند که با ترور شخصیت افراد فعال و شخصیتهای مهم سعی میکنند افراد را به انزوا ببرند تا نتوان از فکر و اندیشه آنها بهره گرفت.
زارعی یادآور شد: بیش از 300 نفر شهید ترور در کردستان داریم و این نشان میدهد که در این خطه چه شخصیتهای بزرگی بودهاند و هستند که دشمنان از وجود آنان احساس خطر کردهاند.
وی بیان کرد: هر کسی که مسئولیتی به دست می آورد، بهواسطه حضور شهدایی است که در راه انقلاب و نظام تقدیم شده، بنابراین وظیفه همه ما است تا خانواده آنان را تکریم بخشیم.
زارعی گفت: امیدوارم روزی جهانی عاری از ترور داشته باشیم و به این درجه از آگاهی برسیم که انسانها در کنار هم در صلح و با آرامش و صمیمیت در کنار یکدیگر زندگی کنند.
توجه و احترام به حیات و زندگی انسانها از ویژگیهای اسلام و آموزههای قرآن است
نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: یکی از ویژگیهای اسلام و آموزههای قرآن کریم توجه و احترام بسیار به حیات و زندگی فرد فرد انسانها است.
ماموستا فایق رستمی در این همایش اظهار کرد: در هیچ جای دنیا ترور را قبول ندارند و شهدای ترور والاترین شهدا نزد خداوند متعال هستند؛ چرا که در اوج مظلومیت به شهادت رسیدهاند.
وی افزود: ترور، کیان وحدت، اخوت، برادری و برابری را از بین میبرد و قرآن کریم نیز آن را محکوم کرده است و منفورترین افراد را کسانی میداند که انسانهای بیگناه را ترور و به قتل میرساند.
نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: یکی از ویژگیهای اسلام و آموزههای قرآن کریم توجه و احترام بسیار به حیات و زندگی فرد فرد انسانها است. قرآن کریم کشتن یک انسان بیگناه را، به منزله کشتن تمام انسانها میداند و نجات و هدایت یک انسان را به منزله هدایت و نجات تمام انسانها میداند.
ماموستا رستمی یادآور شد: اسلام اجازه توهین، ناسزا گفتن و نیز کشتن هیچ شخص بیگناهی را، چه مسلمان یا غیرمسلمان، در روابط عادی یا زمان جنگ نمیدهد.
وی بیان کرد: این تصور غرب که اسلام دین خشونت است، کاملا خطاست. اسلام به تجاوز توصیه نمیکند و جهاد که در اسلام مطرح شده است، یک عمل مقدس است و هیچ تناسبی با تجاوز ندارد، جهاد برای تجاوز، کشتار و خونریزی وضع نشده است.
امام جمعه سنندج گفت: مهمترین محور و هدف این عمل مقدس، قصد خدایی بودن آن است و این مسئله نشان میدهد که عمل دفاع، جهاد، مبارزه، کشتن و کشته شدن فقط در راه خداست و این هدف مقدس نمیتواند با زورگویی، سلطهطلبی، منفعتگرایی، لذتپرستی، خودکامگی، تصرف اراضی و سرزمین و مانند آن سازگار باشد.
ماموستا رستمی اظهار کرد: امروز دیگر جهانیان بیدار شدهاند و همه ترور را محکوم میکنند و آرزو داریم یک روز عاری از ترور و شهادت باشد.
روز ۲۱ اوت از سوی سازمان ملل به عنوان گرامیداشت و احترام به قربانیان تروریست نامگذاری شده است و هر سال در این فاصله زمانی اجلاس و همایش اسوههای صبوری (گرامیداشت شهدای ترور) در یکی از استانها برگزار می شود.
در ادامه دو نفز از اساتید دانشگاه کردستان در حوزه اجتماعی و حقوق بینالملل به بررسی مسئله تروریسم پرداختند و تعدادی از خانوادههای ترور کردستانی در یک میزگرد به بیان نحوه ترور و شهادت وابستگان خود پرداخته و خواستار توجه جدی مجامع بینالمللی و محکومیت گروههای تروریستی و دولتهای تروریسم شدند.
پایانبخش این مراسم، تجلیل از خانواده شهید ترور کردستان با حضور مسئولین استانی بود.
ششمین همایش «اسوههای صبوری» گرامیداشت شهدای ترور روز چهارشنبه 3 شهریورماه در پردیس سینمایی بهمن سنندج برگزار شد.
انتهای پیام/
نظر شما